Faalangst

Faalangst rijschool 

Albert Zielman is opgeleid tot faalangstinstructeur. Op 22 januari 2014 heeft Albert Zielman met goed gevolg een opleiding tot faalangstinstructeur afgerond. Mocht u zelf faalangst hebben, dan wel andere vormen van rij angst hebben, kunt u  ook bij Autorijschool Albert Zielman terecht. Er word dan een passende opleiding voor u gemaakt.
Faalangst is de angst dat er een mislukking volgt ondanks een goede voorbereiding. Een faalangst instructeur is speciaal opgeleid. Hij begeleidt leerlingen die bang zijn om te beginnen met autorijden. 
Het kan ook zijn dat een leerling examenvrees heeft. Deze leerlingen worden begeleid naar het examen toe en doen dan het faalangstexamen,
Ben jij wel eens bang in de auto?
Uit onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat bij één op de zes vrouwen het zweet in de handen staat als ze moet rijden, tegenover één op de 33 mannen. Vrouwen vinden het vooral eng om te rijden tijdens slecht weer en in het buitenland. Om maar niet achter het stuur te hoeven verzinnen vrouwen de simpelste smoezen, zoals “ik ben te moe” of “ik heb verkeerde schoenen aan”.
Bijna een kwart van de mensen met een rijbewijs geeft zelfs aan liever met het openbaar vervoer te reizen, ook al is de reistijd daardoor veel langer!
Hup achter het stuur!
Rijangst kun je natuurlijk verminderen, een paar tips om je zelfverzekerder de weg op te laten gaan:
  • Neem een paar rijlessen om jouw technieken op te frissen.
  • Ga in de buurt rijden, daar ken je de weg vaak goed.
  • Zorg dat er iemand naast je zit die je gerust kan stellen.
Rijangst wordt vooral veroorzaakt door een gebrek aan routine, dus kom van die bank af en rijden maar!
 
Heb jij rijangst?
 
 
Lees meer  >> over faalangstsexamen (CBR)
 

Aanmelden klik op